Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

Společnost TRCZ podpořila školu EKONOM v Litoměřicích

Žáci litoměřické Obchodní akademie EKONOM zažili 9. dubna významnou událost, regionální firma TRCZ s.r.o. z Lovosic v rámci grantu Technika nás baví školu finančně podpořila. Bylo tak možné realizovat nákup robotických pomůcek pro výuku informačních technologií, které mají vazbu na mezinárodní certifikaci ECDL/ICDL.  

 „Technika nás baví” je skvělá iniciativa, která rozvíjí technické vzdělávání žáků středních škol a jejich zájem o tento obor. Díky dotačnímu programu mohou školy a organizace získat finanční podporu na nákup robotických pomůcek a vybavení pro výuku. „Je skvělé, že se firma TRCZ s.r.o. aktivně zapojuje do vzdělávacího procesu a rozvíjí dovednosti žáků a zájem o moderní technologie u mladých lidí. Škola EKONOM se do této výzvy zapojila letos poprvé a od společnosti obdržela finanční příspěvek na nákup nové techniky,“ sdělila zástupkyně školy EKONOM a certifikovaná lektorka ICDL Ing. Helena Kozlová.


A co žáci zvládnou s novými roboty? Robot Cutebot je skvělým nástrojem pro zábavné a interaktivní programování. Žáci se naučí programováním micro:bitu vytvářet vlastní projekty. S doprovodnými sadami zvládnou naprogramovat chytré hodinky tak, aby sledovaly jejich kroky a pomohly jim udržovat aktivní životní styl, nebo například zkoumat, jak se liší spotřeba vody v různých situacích.

 

Škola očekává, že novým vybavením podpoří i zájem žáků o absolvování nového modulu Robotika v rámci  testování ICDL (International Computer Driving License). Díky tomuto mezinárodnímu certifikátu počítačových dovedností si žáci zajistí maturitu z předmětu Informační technologie již v průběhu studia na střední škole.

 

„Je to skvělý krok, který přispěje k rozvoji dovedností a zájmu studentů o techniku. Děkujeme firmě TRCZ s.r.o. za tuto inspirativní podporu,“ uvedla na závěr ředitelka školy Ing. Jitka Nováková.

 

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.