Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

Tradiční MISS EKONOM se nesla tentokrát v duchu Japonska

I letos proběhla na škole EKONOM v Litoměřicích tradiční školní akce MISS EKONOM. Žáci druhého ročníku si pro ostatní připravili zajímavý soutěžní program, jehož inspirací bylo pro tento rok Japonsko.

V připomínce Mezinárodního dne studentstva škola pořádá každým rokem akci MISS EKONOM. Úkolem žáků 2. ročníku je připravit tematickou soutěž pro ostatní spolužáky.

Sál místního podniku Koliba se rázem proměnil v Japonsko, kde byli pozvaní hosté oblečení do patřičných kostýmů. Vidět jsme tak mohli japonské samuraje i rolníky s typickými rákosovými klobouky. Některé dámy účes alespoň ozdobily jídelními hůlkami a tvář zvýraznily osobitým make-upem. Takto nastrojení se pak účastnili jednotlivých tematických soutěží, ať už sportovních, vědomostních nebo takových, kde museli jednotliví soutěžící prokázat svou zručnost.

Porota složená z řad oblíbených učitelů tak často hodnotila nejenom rychlost, ale i šikovnost. Například při skládání typických origami museli žáci projevit i velkou míru své pečlivosti. Velkou výzvou pak byl sumo zápas, příprava chutného čaje pro porotu či zatančení tradičního vějířového tance dle předlohy, kterou tanečníci viděli na doprovodné projekci.

Druhý ročník se výborně zhostil i moderování akce. Velký díl práce odvedli šikovní DJ, kteří celou akci podbarvovali reprodukovanou hudbou.

Všichni soutěžící i pořadatelé si akci velmi užili a budou na ni dlouho vzpomínat.

 

 

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.