Kotva

Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom

STŘEDNÍ ODBORNÁ ŠKOLA A OBCHODNÍ AKADEMIE

Vstup do škola on-line





Fotogalerie

Tisk
Mapa webu
A
A
A

BESEDA Ing. MIROSLAVA SINGERA, Ph.D.

Vloženo: 11.11.2016 | Autor: admin| Zobrazeno: x |
Žáci střední školy EKONOM mají často možnost poznat známé a důležité osobnosti. Pro tentokrát zavítal do školy na besedu český ekonom a bývalý guvernér České národní banky Ing. Miroslav Singer, Ph.D.

Přednáška byla určena studentům třetích a čtvrtých ročníků, kteří se během besedy ptali na mnoho zvídavých otázek. Nejčastěji je zajímalo, jaký je v současné době největší problém české ekonomiky. „My žádný ohromující problém v tuhle chvíli u nás nemáme, nás spíše ohrožují rizika, která přicházejí ze zahraničí,“ s úsměvem odpověděl Ing. Miroslav Singer.

Známý ekonom nevystupoval v roli přednášejícího poprvé, své vědomosti předává ve školách poměrně často a dle jeho slov velmi rád. „Žijeme ve světě, ve kterém finance hrají velkou roli, a myslím, že se jinak bez finanční gramotnosti neobejdeme a je dobře, že se vyučuje,“ vysvětloval Singer. „Přednáška byla hodně o informacích, na které pan Singer odpovídal bravurně. Studenti jsou opravdu připraveni z ekonomických předmětů a byla to beseda, která byla hodně přínosná i pro finanční gramotnost,“ s radostí zhodnotil přednášku Ing. Ondřej Maršík, učitel ekonomiky a managementu. Beseda sklidila úspěch a studenti byli s návštěvou bývalého guvernéra spokojeni. „Přednáška se mi velice líbila, pan Singer byl velice sympatický a řekl nám hodně věcí z ekonomiky, a jak vůbec centrální banka funguje,“ s úsměvem dodává Michal Hanzal, student 4. ročníku oboru mediální komunikace. „Beseda se mi moc líbila a myslím si, že získané informace nám budou v budoucnosti k prospěchu,“ uzavírá shrnutí studentka 4. ročníku Tereza Sinko. Setkání s bývalým guvernérem České národní banky bylo tak pro studenty přínosem nejenom do budoucího života, ale i jako příprava k maturitní zkoušce z ekonomie.

 

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.