Váš e-mail:*
Vaše jméno:*
Předmět zprávy:*
Vaše zpráva:*
* Povinná pole

NAPIŠTE NÁM Jsme on-line
VOŠ, OA, SOŠ a JŠ s právem státní jazykové zkoušky Ekonom
ODBORNÉ KURZY
Škola on-line





Fotogalerie
Tisk
Mapa webu
A
A
A

1. ROČNÍK ŠKOLENÍ DRONŮ

Zobrazeno: x |
Proběhl 1 ročník školení letecké školy dronů Ekonom v Litoměřicích

Létání s dronem je komplexní činnost a pokud chcete létat bezpečně a podle předpisů, měli byste se orientovat v oblastech jako je aerodynamika, meteorologie, letecké předpisy, stavba dronu atp. A stejně jako s řízením auta, je rozumné jít do kurzu, kde vám vše důležité vysvětlí odborníci.

Náplní teoretické výuky je obecné seznámení pilotů se základními principy letectví a platnou legislativou v oblasti bezpilotních systémů. Jedná se zejména o základy aerodynamiky, meteorologie, dále seznámení s rozdělením vzdušného prostoru, letišti a poskytovanými letovými provozními službami a seznámení se základy leteckého práva (zejména zákon č. 49/1997 Sb., o civilním letectví; vyhláška č 108/1997 Sb.; Doplněk X leteckého předpisu L 2 – Pravidla létání; další relevantní předpisy).

 

Samotná praktická výuka je rozdělena do několika dílčích částí. Předně se jedná o základní výcvik pilotů na PC simulátoru, kdy si piloti osvojí základní dovednosti dálkového ovládání a postupně procházejí různá dovednostní cvičení vedená našim lektorem. 

 

V další fázi praktické výuky následuje seznámení pilotů s postupy provádění předletové přípravy, přípravy letadla k letu a postupy základní předletové a poletové údržby. 

 

V poslední fázi praktického výcviku jsou piloti fyzicky seznámeni s daným bezpilotním systémem, se způsobem jeho provozu a je započat jejich praktický výcvik létání ve vybrané lokalitě.

 

Kurz je zakončen praktickou zkouškou a teoretickým testem znalostí z oblasti legislativy.

Tyto webové stránky využívají cookies pro zajištění správné funkcionality webu, pro analýzu pohybu uživatelů na webu a pro reklamní účely.